Voetreflexologie

Voetreflexologie

» Herstelt het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest

» Ontstressen

» Effectief bij diverse kwalen

Wat doet voetreflexologie eigenlijk?

Bij voetreflexologie wordt er gekeken of lichaam en geest één zijn. Dat klinkt wellicht zweveriger dan bedoeld, maar je herkent het ongetwijfeld. Als je lekker in je vel zit, dan stroomt de energie vrij door je lichaam. Je bent vol energie.

Zit je echter niet lekker in je vel, dan voel je je minder, alles zit tegen, je krijgt last van kwaaltjes enz. Kortom, de spanning loopt op.

Door blokkades in het lichaam op te lossen, kan de energie weer vrij stromen en herstelt de natuurlijke balans. Acupunctuur werkt op deze wijze en voetreflexologie dus ook.

De heilzame werking van een voetreflexologie behandeling

Al sinds eeuwen wordt de heilzame werking van een voetreflexologie behandeling erkend. Aan je voeten valt af te lezen wat de algehele gesteldheid is van je lichaam. Alle zenuwen, spieren, organen en gewrichten hebben een directe lijn naar een bepaald drukgebied in je voeten.

Door te masseren op zo'n drukgebied, ook wel reflex-gebied genoemd, stuur je een signaal naar de energiebanen, dat vervolgens weer doorgezet wordt naar het betreffende orgaan. Van je hart tot je lever, van je spieren tot botten. Het lichaam wordt aangezet om aan de slag te gaan om een blokkade af te breken. Door het masseren wordt de bloeddoorstroming bevorderd, afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd... kortom je lichaam is bezig met zijn eigen herstel.

Maar bij welke aandoeningen werkt voetreflexologie?

Deze behandelmethode kan gebruikt worden bij vele kwalen, zoals bijvoorbeeld:

  • Stress
  • Spijsverteringsproblemen
  • Vermoeidheidsklachten
  • Migraine of hoofdpijn
  • Spier- of gewrichtsklachten
  • Menstruatiepijn
  • Overgangklachten

Natuurlijk is het geen wondermiddel. Deze behandelingsvorm kan prima naast een reguliere behandelmethode bestaan. Het is echter niet zo dat voetreflexologie de reguliere geneeskunst vervangt.

voetenkaart

Hormooncoaching

Hiernaast zie je een overzicht van alle reflexpunten op beide voeten. Aan de hand van een drukpuntmassage kun je een seintje richting de verschillende energiebanen sturen en wordt het betreffende orgaan gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Bel vandaag nog naar 06-42 72 27 17 of mail naar info@vita-vitalis.nl

Weten wat ik voor uw persoonlijke situatie kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.