Stress counseling

Stress counseling

» Stress

» Overspannen

» Burnout

Herkent u dit?

Alles lijkt u teveel en dingen lopen niet zoals u voor ogen heeft en dan hebben we het nog niet eens over hoe u zich voelt.

U vergeet dingen, let minder op, 's nachts ligt u te woelen en piekeren, op werk wil het ook niet lukken, laat staan de verhouding werk-privé bewaken.

U kan gewoon niet meer: vermoeidheid, somberheid en allerlei fysieke kwaaltjes komen om de hoek kijken... u staat bol van de stress.

Stress, overspannen en burnout?

Je hoort het tegenwoordig zoveel: stress, overspannen en burnout. Maar wat is het verschil tussen deze verschijnselen?

Gezonde spanning hebben we allemaal nodig. In een korte periode van spanning kunnen we dit ervaren als stress. Geen punt, want dat wakkert een goede prestatie juist aan.

Vervelender wordt het wanneer stress gedurende een te lange periode aanhoudt, dan ontstaat overspannenheid. Echter wanneer de oorzaak wordt weggenomen, zal ook de overspannenheid verdwijnen. Maar wees alert!

Vervelender is het bij burnout: hier wordt het energienivo door langdurige, vaak jarenlange spanningen, ernstig aangetast. Er is sprake van een combinatie van vele factoren en kan zelden slechts aan een factor worden toegeschreven.Het lichaam is op en mentaal gezien zit men er doorheen.

Vraag achter de vraag

Onszelf continu vragen stellen, dat speelt een zeer belangrijke rol bij ons herstel. Pas als we bereid zijn om naar onszelf en onze rol  te kijken, dan kunnen we patronen doorbreken. Met vele kleine stapjes werken we aan uw persoonlijke herstelproces. Balans tussen in- en ontspanning is hierin cruciaal. Alles heeft tijd nodig, óók uw herstel.

Voetreflexologie

Als iemand heel erg gestresst is, dan is het zaak om de ergste onrust eerst kwijt te raken. Dit kunnen we doen door eerst een voetreflexologie behandeling te doen. Hierdoor komt u eerst een beetje bij, dan kunnen we daarna verder met stress counseling. Dat is net wat makkelijker en meer ontspannen kennismaken.

Hormooncoaching

Veel mensen zijn zelf al heel actief bezig met gezonder leven. Zo zijn ze druk met sporten en het volgen van een dieet. Maar wist u dat er bij veel diëten vaak geen rekening wordt gehouden met onze hormonen? Terwijl we weten dat deze veel invloed heeft op ons welzijn... Een uitgebalanceerd eetpatroon kan ook positief bijdragen aan hoe je in je vel zit.

Werken aan uw vitaliteit

Hiernaast ziet u de belangrijkste elementen voor een vitaal leven. Het lijkt allemaal zo logisch, maar hoe vaak betrapt u uzelf op het niet op tijd inlassen van rustmomenten, het overslaan van uw sportles, of het omgaan met mensen die niet goed voor u zijn?

Tijdens onze sessies zullen we uitgebreid stilstaan bij de 6 verschillende lagen van de levenspiramide van Sonnevelt.

  • Wat vindt u belangrijk, waar wordt u blij van?
  • Besteedt u voldoende aandacht en tijd aan uw relaties?
  • Staat u positief in het leven, of bent u in het najaar vaak somber?
  • Bouwt u voldoende rustmomenten voor uzelf in?
  • Beweegt u genoeg?
  • Eet u gezond?

Slechts een kleine greep van vragen waar we samen naar zullen kijken...

Wat zeggen anderen over mij?

In tijden van boosheid om onrecht liep ik met mijn emoties tegen een muur op. Ik kon er geen kant mee op. Marjoleine heeft mij op een prettige, heldere en geduldige manier anders - vriendelijker - leren kijken naar de situatie. Ik werd daardoor rustiger en kon na een tijdje beter relativeren en in perspectief zien. Ik leerde om naast verdriet ook weer te gaan genieten van het leven. Ik heb met name de warme manier van aandacht altijd erg prettig gevonden.

Marieke

 

Bel vandaag nog naar 06-42 72 27 17 of mail naar info@vita-vitalis.nl

Weten wat ik voor uw persoonlijke situatie kan betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.